Étterem belsőépítészet: tippek és trükkök

 

Egy étterem belsőépítészetben a legfontosabb tényező az idő, hogy lehetőleg minél rövidebb idő alatt alkosson egy időtálló, de nagyon tetszetős étterem belsőt, hiszen általában már a nyitás előtti percekben kerül erre sor. Ekkor már a bérleti díjat fizetni kell, de haszonnal még nem számolhatnak addig, amíg ki nem nyit az étterem. Természetesen a funkció mellett jelentős szerepe van az aktuális divatnak és persze az egyéniségnek is.

Nincs könnyű helyzetben a tervező és a kivitelező belsőépítész, hiszen egyszerre kell megfelelőt alkotni az étteremvezetőnek, az ott dolgozóknak és a vendégeknek, a célközönségnek.

 

Ki az aki hivatásszerűen foglalkozik az éttermek belső kialakításával?

Aki ezzel foglalkozik a belsőépítész, általában több éves tapasztalattal, gyakorlattal rendelkezik, így megbízható nagykonyhai berendezések szakértője is lehet egyszerre. Munkájára jellemző, hogy az aktuális trendek szerinti színekkel és formákkal hoz létre változatos hangulatú éttermi belsőépítészeti megoldásokat.

A belsőépítészetben az anyagokat és a stílusokat vegyítik, hogy létrehozzanak egy olyan enteriőrt amit a trendek megkívánnak. A helynek látványosnak és izgalmasnak kell lennie, ha szavak nélkül akarja elmondani, hogy a hely élményt ad a vendégek számára.

Sokféle anyaggal dolgoznak a belsőépítészek, rozsdamentes anyaggal, rézzel, fa anyagokkal, mart fal panelekkel, hajlított üveggel, 3D-s panelekkel, festett és dekorozott fa felületekkel, gipszkartonnal, fóliás rendszerrel a siker érdekében.

 

Stílus kívül és belül

Az éttermek külső felületén javasolt meghökkentő, figyelemfelkeltő mintázatú, színű, formájú díszítő jellegű anyagokat használni, főként a homlokzati elemeken. Belül egy meleg, megfelelően kellemes színű, hangulatú kialakítás a legkedvezőbb megoldás. Akár térelválasztók, álmennyezet kialakításával is elérhető az ilyen kialakítású étterem belső.

 

Lényeges, hogy a helynek lelke legyen, szívesen elüldögéljenek a vendégek és vissza vágyjanak. Mert a legjobb ajánlólevél ha a vendég beszél a helyről másoknak is, így beinduljon a forgalom.

 

A belsőépítész szemével

Amikor belsőépítészhez fordul a tulajdonos az elsődleges számára, hogy kis idő alatt minél nagyobb vendégszámot érjenek el, ehhez azonban kopásálló és időtálló berendezésre van szükség. Ahhoz, hogy arra elhaladó és az éttermet nem ismerő járókelők figyelmét felkeltse az üzlet, az ajtón kívül is figyelemfelkeltő kell, hogy legyen. Belül pedig megfelelő stílussal rendelkezzen, helyiségei funkcionálisak legyenek.

Egy jó éttermet nem csak az étel teszi ismertté, hanem a kellemes környezet és maga az élmény amit a látogatással szerez a vendég. Aki remélhetőleg vágyik majd visszatérni ebbe a számára különleges környezetbe, ahol mindig a megfelelő ételeket kapja.



Összegezve

Vendéglátó egységek esetében vendégeket szerezni megfelelően berendezett, kellemes hangulatú, stílusos helyiséggel lehet. Fontos, hogy ne csak a vendégek számára legyen vonzó a hely, hanem a belső munkafolyamatok is gördülékenyen folyjanak, így hatékony munkavégzést tudjanak elérni.