Össz pontszám: 34
Enteriőr
Kiszolgálás
Alapanyagok minősége
Ételek
Ár/érték arány
Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Családi hangulatú étterem Budán.

A Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben kellemes hangulatban ebédelhetünk, vacsorázhatunk. A hely családbarát, kisgyermekkel is bátran látogatható.

A szerviz rendben van, a felszolgálók lendületesek. 

Előételként hideg barackkémlevest kóstoltam gyömbéres ribizlivel. Remek hűsítő lett volna a nyári melegben, de! Ebben az esetben a krémleves nem jelentett mást, mint leturmixolt gyümölcsöt - nem nyűgözött le. Mindenképpen hígítani kellett volna valamilyen formában, mert a gyümölcs természetes fruktóztartalma következtében túltengett a "levesben" a cukor. Legnagyobb sajnálatomra a ribizli csak díszítőelem volt a tányéron, meglehetősen hangsúlytalan.

Egy gyengébb kezdés után következett a főétel, rozé kacsamell kelkáposzta krémmel, zsenge paraljjal és újburgonyával. A kacsamell kifejezetten finom, ízre és állagra is rendben van, de ha már ilyen jól készült, megérdemelt volna valamilyen élénkebb, hangsúlyosabb köretet. Egyedül a paraj fűszerezése van rendben, a kelkáposzta krém és az újburgonya jellegtelen volt, egy kevéske extra sóval viszont remekül fel lehetett volna javítani az ízét.

Kóstoltuk még:

Budai gesztenyés marha húsleves házi gyufatésztával

Rozé kacsamell kakukkfüves sárgabarackkal, pirított búzakásával