Össz pontszám: 31
Enteriőr
Kiszolgálás
Alapanyagok minősége
Ételek
Ár/érték arány
Chess Étterem

Kellemes belsővel és hangulatos külső kerttel várja vendégeit a Chess Étterem a Dob utca Nagykörút felőli részén - ami miatt meglehetősen zajos. A kiszolgálás kedves, figyelmes, ez az elvárható szint minden étteremben. 

Gulyáslevessel indítottam marhapofából, és meg kell mondjam, életem egyik legkiválóbb gulyáslevese volt. Nem az a tipikus gulyásleves, amit a legtöbb magyar étteremben kapni, sokkal hasonlóbb a német gulyásleveshez. Szaftos, sűrű, kellemesen csípős. 
 


Ha tudom, hogy a főétel ennyire nem fogja a tetszésem elnyerni, biztosan eszem még egy adagot a levesből. 2. fogásként zöldfűszeres konfitált csirkecombfilét választottam, melyet fetás puliszkakrémmel, mézes-ropogós karfiollal és són sült bébicéklával tálaltak.
 

A stílusos tálalás nagy reményeket ébresztett bennem. Bár ne tette volna. A feta inkább cottage cheese-re hajazott, és értem én a koncepciót, hogy az édes-fűszeres tányért a séf szerette volna valamilyen savassal megtörni, de nem ez volt a legjobb választás. A bébicékla kellemesen sült, és a ropogós karfiol is finom volt, de a tányér lényege, a konfitált csirkecomb, gyakorlatilag ehetetlen. Gondolkodtam rajta, hogy vajon az alapanyag minősége, vagy az elkészítés volt a rosszabb - nem tudtam dűlőre jutni. A combot pestós töltelékkel töltötték meg, de sajnos ez nem tette kellően fűszeressé, a külső bőrét pedig tálalás előtt igazán lepiríthatták volna, hogy kellően roppanós legyen. Ez sajnos nem jött be.

Ha az ilyen jellegű hibákon még dolgoznak, klassz hely lesz a Chess Étterem.