Véletlenül tévedtünk a Comme Chez Soi Étterembe. Noha nem foglaltunk előre, hatalmas szerencsénk volt, megkaptuk az utolsó szabad asztalt. Mint utóbb kiderült, foglalás nélkül nagyon kevés rá az esély, hogy bejusson az ember - az étterem nagyon népszerű, melyet talán a Trip Advisornak is köszönhet, jelenleg az 1. helyezett Budapest éttermei közül, ami valljuk be, nem kis teljesítmény. Bár nevében francia, az étlapon az olasz fogások dominálnak, de egy-két hagyományos magyar étel is felkerült.
Nem fine dining étteremről van szó, tehát aki ilyesmire vágyik, inkább menjen a Borkonyhába.
A vendéglátás viszont abszolút minőségi, a legjobb, amivel eddigi életem folyamán találkoztam (a Maldív- és a Seychelle-szigetek 5*-os luxusszállodáinak éttermeiben tapasztaltam hasonlót). Itt a cél az, hogy a vendég fantasztikusan érezze magát, az étkezés valódi élmény legyen.
Az enteriőr viszont nem igazán nyerte el a tetszésünket. Ízlések és pofonok, szokták mondani.Jelen esetben inkább pofonnak tűnik. A régi, üres üvegeket igazán eltüntethetnék onnan, de legalábbis takaríthatnák, hogy ne lepje be a por. Ez ebben a formában kiábrándító. A belső térre igazán ráférne egy kis upgrade.
Az alábbi fogásokat kóstoltuk:
Csiga fokhagymás fűszervajjal
Tagliatelle lazaccal
Spaghetti a tenger gyümölcseivel
Az ételek ízletesek, kiadósak - olyannyira, hogy a tészták felét el kellett csomagoltatnunk. Egy jótanács: extra őrölt borsot felesleges kérni az ételre (mi is itt rontottuk el), hiszen önmagában is kellően pikáns az ételek fűszerezése. A mártások viszont lehetnének kevésbé nehezek.
Mindent összevetve, a Comme Chez Soi-ban élmény az étkezés, egyszer mindenkinek ki kell próbálnia!