Már a Balaton sem a régi. Szerencsére. Emlékszem, még jó pár évvel ezelőtt a végeláthatatlan hamburgeres bódék, hekksütödék és "magyaros" éttermek kínálatán kívül nem volt sok más alternatíva, így az ínyenc közönség vagy éhen maradt, vagy némi kutakodás után rábukkanhatott egy-egy jobb helyre. Manapság pedig azon kapjuk a fejünket, hogy az igényes éttermek villámgyorsan "nőnek ki a földből".
lyen étterem a Spoon il Mercato Restaurant. Kellemes környezetben, extra figyelmes kiszolgálás kíséretében kapjuk azt, amit egy jó olasz étteremtől elvárunk. Kiváló ízek, és csakis a legjobb alapanyagok. Ez utóbbit fontos kiemelni, kevés étteremben találkoztunk ennyire friss, és jó minőségű alapanyagokkal.
A Mediterraneo névre hallgató pizzát kóstoltuk elsőként, melyen San Marzano paradicsom, mozarella, feketekagyló, vénuszkagyló, borotvakagyló, garnéla és tintahal szerepelt feltétként. A paradicsom édes, mint a méz, a tengeri herkentyűkkel kapcsolatban pedig olyan érzésünk van, mintha éppen most fogták volna ki őket a tengerből. Fantasztikus.
A másik kedvencünk a feketekagyló fehérbor mártással - paradicsom mártással. Egy újabb meggyőző bizonyíték arra, hogy a Spoon il Mercato Étterem kihagyhatatlan úticél a Balaton környékén tartózkodó ínyenceknek.